Booking.com

Криза? Къде?


Много се говори за световната финансова криза (СФК). Реших и аз да драсна някой ред с моите си мисли по въпроса.

Тъй като седем ми е любимото число, ще дам точно толкова примера за развитието на някои отрасли през 2009 година.
 

   1.  Wizz Air с 33% ръст през 2009 - хората не само, че не пътуват по-малко, но и пътуват със самолети...
   2. Значителен ръст при нетбуците за 2009 - не само за нетбуците, но никой не може да ме убеди, че с Уиндоус седмицата не се е получил и ръст на настолните компютри в глобален мащаб :)
   3. Силно начало на новата година за медта, 140% ръст за 2009 - е, ако нямаше търсене, надали щеше да хвърчи толкова нагоре...
   4. Visa Европа отчита 83% ръст на изразходваните средства с дебитни карти - не само, че се купува, но и като цяло има невероятен ръст.
   5. Китайската икономика с 8.9% ръст през третото тримесечие - както се казваше в един любим филм - Руски машини, Американски машини, всички са правени в Китай. Ако там има ръст, логично е по целия свят да е така.
   6. Heineken с петкратен ръст на печалбата за 2009 година - Мда... Нямаме пари, но пием Хайнекен :)
   7. България шампион по ръст на заплати в края на 2009-а -  за това си мисля, че всеки един средностатистически българин има доста доводи против, но е неоспорим факт - работа има като за половината китайци. Надали някой няма да се съгласи, че не само че не е намаляла, но напротив.

Пълно е с примери, всеки, който се интересува, би могъл да си направи изводи. Ще си позволя и малък коментар от своя страна.

Навсякъде глобалното оправдание с тази СФК действа като параван предимно за големите хора, шефове, управители и т.н. Реплики от сорта - "Криза е..." и т.н. са си често срещано явление. Но... Но е факт, че с течение на дните, на месеците, усмивките по лицата им става все по-широки. Факт е, че няма начин да си намериш място в някое заведение без предварителна резервация, а вече и за два  - три дена напред е сложно. Факти - колкото щеш.

Поздрави от мен към тази криза! 
_______________________________________________________________


 
© 2011 Страницата на Beavisbg
Google Search | World Wide Web Consortium
Adobe - Adobe Reader Download | Adobe - Adobe Flash Player
Facebook
������� ��