Booking.com

Глобалното затопляне и зимата


Снегът ми се струва по-бял в сравнение с предишни години. Също така си мисля, че за пръв път от много години вали точно така, както трябва, натрупва, а хората за пръв път си чистят входовете. И виждат, че не е нещо толкова лошо, а напротив – забавно е, приятно е и всъщност е много хубаво като видиш свършената работа. Въпреки, че в момента в който пиша тези редове, снегът нещо се умързеливи и си взе кратка почивка, а слънцето се усмихна.

Зимата за пръв път ми се струва такава, каквато трябва да бъде. Възможно ли е след всички призиви и писания за глобалното затопляне, за всички лошотии, които причиняваме на природата, да сме си взели макар и малка поука? Всъщност доста хора започват все повече и повече да се замислят, да изхвърлят разделно отпадъците си, да купуват по-екологични уреди, възможно ли е тази истинска зима да е от благодарност от майката природа към нас?

Следващата стъпка предлагам да е връщането на децата по улиците. Онова, хубавото седене по улиците – ритане на топка, игра на жмичка и разменяне на картинки от дъвки. Възможността да играят по площадки, незатрупани от паркирани коли, а понякога да получават и хокане от съседа, на който са му изкривили огледалото на колата…

Все повече хора се наслаждават на планината и на снега. В България имаме природа, която е достойна за уважение и сме наистина за бой за това, че не я употребяваме непрекъснато. А да си имаш снежен човек в двора, да се прибереш вир вода от бой със снежни топки, пък дори да не си на 15 години, а например на 30 или 40, това са нещата, които могат да върнат усмивките на лицата ни за дни напред. Ще си позволя да цитирам какво точно имам предвид:

Тихо се сипе първия сняг
галено щипе бузките пак,
где е на двора стария пън,
Снежко затрупа всичко навън. ( x2 )

Ехх…
_______________________________________________________________


 
© 2011 Страницата на Beavisbg
Google Search | World Wide Web Consortium
Adobe - Adobe Reader Download | Adobe - Adobe Flash Player
Facebook
������� ��