Booking.com

Кога е международния ден на здравето?


Международният празник на здравето се празнува по повод създаването на Световната Здравна Организация - 7 април 1948 година. От тогава насам на тази дата се отбелязва този ден като празник на медицинските работници във всички над 190 страни-членки на организацията.

В България освен международен ден на здравето, се отбелязва и Денят на здравния работник. На този ден празнуват всички практикуващи тази отговорна и изключително обществено значима професия.

7 април е значима дата и за други събития в историята на България и на Света.

- На този ден през 1933 г. е отменен така наречения сух режим в САЩ. Това се случва с декрет от тогавашния президент Франклин Делано Рузвелт.
- След като на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 г. е обявена Независимостта на България, на тази дата, но на следващата година - 7 април 1909 г., Независимостта е призната от Русия, Черна гора и Сърбия.
- Държавният сатиричен театър в София отваря врати за пръв път на 7 април 1957 г.
- През 1969 година на 7 април е приет първия документ, съдържащ интернет стандарти (RFC1), което според мнозина може да се счита за рожден ден на Интернет-а.
- 7 април е значима дата за световното кино - тогава са родени Франсис Форд Копола (1939 г.), Джеки Чан (1954 г.), Ръсел Кроу (1964 г.) и други.
_______________________________________________________________


 
© 2011 Страницата на Beavisbg
Google Search | World Wide Web Consortium
Adobe - Adobe Reader Download | Adobe - Adobe Flash Player
Facebook
������� ��